Eki 092011
 

Ele alacağımız ilk dil kalıbı şöyle:

[Acaba] …. merak ediyorum.

Bu dil kalıbı , satır arasında, niyet yönlendirme ve düşünce tohumu ekme amacıyla kullanılmaktadır. Merak ettiğimizi belirttiğimiz eylem, aslında bir örtülü komut içerir.

Örnekler:

  • Acaba sigarayı tamamen bıraktığında ne kadar rahatlayacağını hayal edebiliyor musun, merak ediyorum. (Örtülü komut: Sigarayı tamamen bırak! Hedef: Bunu yaptığında çok rahatlayacaksın.)
  • EFT ile duygusal yüklerinden kurtulduğunda, yaşamaktan ne kadar zevk almaya başlayacaksın, merak ediyorum. (Örtülü komut: EFT uygulayarak duygusal yüklerinden kurtul. Hedef: Bunu yaptığında yaşamdan daha fazla zevk alacaksın.)
  • Her şeye kızmaktan vazgeçtiğinde, acaba ne kadar sevecen biri olacaksın, merak ediyorum. (Örtülü komut: Her şeye kızmaktan vazgeç! Hedef: Böylece çok daha sevecen biri olacaksın.)
  • Yaşama olumlu tarafından bakmaya başladığın zaman, acaba neler kaçırmış olduğunu da fark edecek misin, merak ediyorum. (Örtülü komut: Yaşama olumlu tarafından bak! Hedef: Bunu yaptığında, şu anda kaçırmakta olduğun şeyleri, bir daha kaçırmayacaksın.)

Dil Kalıpları ile ilgili çalışmalarımızı daha etkin ve Türkçe dil yapısıyla daha bütünleşik bir hale getirebilmek için sizlerin de katılımınıza gereksinim duyuyoruz. Lütfen dil kalıpları ile ilgili düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşın. (Yorum bırakmak için aşağıdaki Yorum Yapın veya Yorum Gönder bağlantısını kullanabilirsiniz.)

Ahmet Aksoy

  4 Yanıt - “Dil Kalıpları Uygulama Örnekleri”

  1. Ahmet Bey,

    Dil kalıplarıyla ilgili çalışmanızı çok ilgi çekici buldum. Sayenizde Zebu kartlarıyla tanışma imkanım oldu. Müsade ederseniz kaynak belirterek dil kalıplarını blogumda yayınlamak istiyorum.
    Saygılarımı sunuyorum.
    İyi çalışmalar diliyorum.

    • Elbette yayınlayabilirsiniz.
      Fırsat bulduğunuzda düşüncelerinizi de paylaşabilirseniz sevinirim.
      Çünkü bu kalıpların sadece Türkçeye tercüme edilmesi değil, Türkçenin
      inceliklerini de içerecek şekilde yeniden yorumlanması ve düzenlenmesi gerekiyor.
      Umarım bir katkımız olur.
      İyi çalışmalar.

 Bir yanıt bırakın

Bu HTML tagleri ve özellikleri kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Önceki yazıyı okuyun:
Dil Kalıpları – Atölye Çalışması

09.10.2011 tarihinde yaptığımız kahvaltılı - atölye uygulamasının konusu dil kalıpları idi. Dil kalıplarının kökenini, NLP ve Milton Erickson ile ilişkisini...

Kapat